side_banner

UV vs LED neglelampe: Hvilken er best for å herde gellakk?

De to typene spikerlamper pleide å herdegel neglelakker klassifisert som entenLEDellerUV.Dette refererer til typen pærer inne i enheten og hva slags lys de sender ut.

Det er noen få forskjeller mellom de to lampene, som kan informere deg om hvilken neglelampe du skal kjøpe for din neglesalong eller mobile neglesalongtjeneste.

Vi har laget denne nyttige veiledningen for å hjelpe deg å forstå de viktigste forskjellene mellom de to.

Hva er bedre: UV- eller LED-spikerlampe?

Når det gjelder å velge riktig neglelampe, kommer alt ned til din personlige preferanse.Hovedhensynene er hva du ønsker å få ut av neglelampen din, budsjettet ditt og produktene du bruker.

Hva er forskjellen mellom en LED-lampe og en UV-spikerlampe?

Forskjellen mellom en LED- og UV-spikerlampe er basert på hvilken type stråling pæren avgir.Gel neglelakk inneholder fotoinitiatorer, et kjemikalie som krever direkte UV-bølgelengder for å bli herdet eller "herdet" - Denne prosessen kalles en "fotoreaksjon".

Både LED- og UV-spikerlamper avgir UV-bølgelengder og fungerer på samme måte.UV-lamper avgir imidlertid et bredere spekter av bølgelengder, mens LED-lamper produserer et smalere, mer målrettet antall bølgelengder.

Vitenskap til side, er det en rekke viktige forskjeller mellom LED- og UV-lamper for negleteknikere å være klar over:

  • LED-lamper koster vanligvis mer enn UV-lamper.
  • LED-lamper har imidlertid en tendens til å vare lenger, mens UV-lamper ofte trenger å bytte pærer.
  • LED-lamper kan herde gellakk raskere enn UV-lys.
  • Ikke alle gellakker kan herdes med en LED-lampe.

Du kan også finne UV/LED spikerlamper på markedet.Disse har både LED- og UV-pærer, slik at du kan bytte mellom hvilken type gellakk du bruker.

Hvor lenge å kurere gelnegler med et LED-lys og UV-lampe?

Det viktigste salgsargumentet til en LED-lampe er tiden som kan spares ved bruk sammenlignet med herding med en UV-lampe.Vanligvis vil en LED-lampe herde et lag med gellakk på 30 sekunder, noe som er mye raskere enn de 2 minuttene det tar en 36w UV-lampe for å gjøre den samme jobben.Hvorvidt dette vil spare deg for tid i det lange løp, avhenger imidlertid av hvor raskt du kan påføre neste strøk med farge mens den ene hånden er i lampen!

Hvor lenge varer LED-lamper?

De fleste UV-lamper har en pærelevetid på 1000 timer, men det anbefales at pærene skiftes hver sjette måned.LED-lamper skal vare i 50 000 timer, noe som betyr at du aldri trenger å bekymre deg for å skifte pærer.Så selv om de kan være betydelig dyrere en investering i utgangspunktet, bør du ta hensyn til hva du vil bruke på pæreskift når du veier opp alternativene dine.

 

Hvilken wattstyrke er best for en gel-neglelampe?

De fleste profesjonelle LED- og UV-spikerlamper er på minst 36 watt.Dette er fordi pærer med høyere watt kan herde gellakk raskere - noe som er veldig viktig i en salongsetting.For LED-polering kan en høy-watt LED-lampe herde det i løpet av sekunder, mens en UV-lampe alltid vil ta litt lengre tid.

Kan du bruke hvilket som helst LED-lys for gelnegler?

LED-spikerlamper skiller seg fra vanlige LED-lys du kan bruke i hjemmet ditt fordi de har mye høyere effekt.Du vil legge merke til hvor lyse LED-spikerlamper er, dette er fordi gellakk trenger et høyere nivå av UV-stråling enn det som kan gis utenfor eller fra en vanlig lyspære.Imidlertid kan ikke alle LED-spikerlamper kurere alle typer lakk, noen lakk er designet spesielt for UV-spikerlamper.

Herder en LED-lampe UV-gel – eller kan du kurere UV-gel med en LED-lampe?

Noen gellakker er formulert for kun å brukes med UV-spikerlamper, så en LED-lampe vil ikke fungere i dette tilfellet.Du bør alltid sjekke om merket gellakk du bruker er kompatibel med en LED-lampe.

Alle gellakker vil være kompatible med en UV-lampe, da de avgir et bredere spekter av bølgelengder som kan herde alle typer gellakk.Det vil indikere på flasken hvilken type lampe som kan brukes med produktet.

Noen gellakkmerker anbefaler at du bruker deres spesialutviklede lampe for deres spesielle formler.dette sikrer ofte at du bruker riktig wattstyrke for å unngå overherding av poleringen.

 

Er LED eller UV tryggere?

Selv om det er bevist at UV-eksponering vil forårsake minimal eller ingen skade på kundens hud, er det best å holde seg til LED-lamper hvis du er i tvil, da de ikke bruker noe UV-lys og derfor ikke utgjør noen risiko.

Fungerer UV- eller LED-lamper på vanlig neglelakk?

Kort sagt, en LED-lampe eller UV-lampe vil ikke fungere på vanlig polering.Dette er fordi formuleringen er helt annerledes;gellakk inneholder en polymer som må "herdes" av en LED-lampe eller UV-lampe for å bli stiv.Vanlig neglelakk må "lufttørkes".


Innleggstid: 19. oktober 2023