side_banner

Alternative UV-herdende lim

En ny generasjon UV-herdende silikoner og epoksyer blir i økende grad brukt i bil- og elektronikkapplikasjoner.
Enhver handling i livet innebærer en avveining: Å oppnå en fordel på bekostning av en annen, for best mulig å møte behovene i den aktuelle situasjonen. Når situasjonen involverer høyvolumliming, forsegling eller pakning, stoler produsentene på UV-herdende lim fordi de tillater etterspørsel og rask herding (1 til 5 sekunder etter lyseksponering).

Avveiningen er imidlertid at disse limene (akryl, silikon og epoksy) krever et gjennomsiktig underlag for å feste seg ordentlig, og de koster betydelig mer enn lim som herder på andre måter. Likevel har utallige produsenter i mange bransjer med glede gjort denne avveiningen i flere tiår. Mange flere selskaper vil gjøre det i overskuelig fremtid. Forskjellen er imidlertid at ingeniører vil være like sannsynlig å bruke et silikon eller epoksy UV-herdende lim, som et akrylbasert lim.

"Selv om vi har laget UV-herdende silikoner det siste tiåret eller så, har vi de siste tre årene måttet intensivere salgsinnsatsen for å holde tritt med markedets etterspørsel," bemerker Doug McKinzie, visepresident for spesialprodukter i Novagard Løsninger. "Vårt UV-herdende silikonsalg har økt med 50 prosent de siste årene. Dette vil redusere noe, men vi forventer fortsatt god vekst de neste årene.»

Blant de største brukerne av UV-herdende silikoner er automotive OEM-er og Tier 1 og Tier 2 leverandører. En Tier 2-leverandør bruker Loctite SI 5031 tetningsmasse fra Henkel Corp. for å sette inn terminaler i hus for elektroniske bremsekontrollmoduler og dekktrykksensorer. Selskapet bruker også Loctite SI 5039 for å danne en UV-herdet silikonpakning rundt omkretsen av hver modul. Bill Brown, leder for applikasjonsteknikk for Henkel, sier at begge produktene inneholder et fluorescerende fargestoff for å verifisere tilstedeværelsen av lim under sluttinspeksjon.

Denne delenheten sendes deretter til en Tier 1-leverandør som setter inn ekstra interne komponenter og kobler et PCB til terminalene. Et deksel er plassert over perimeterpakningen for å skape en miljøtett forsegling på den endelige monteringen.

UV-herdende epoksylim brukes også ofte til bruk i bil- og forbrukerelektronikk. En grunn er at disse limene, som silikoner, er spesielt formulert for å matche bølgelengden til LED-lyskilder (320 til 550 nanometer), slik at produsenter får alle fordelene med LED-belysning, som lang levetid, begrenset varme og fleksible konfigurasjoner. En annen årsak er de lavere kapitalkostnadene ved UV-herding, noe som gjør det lettere for bedrifter å handle seg til denne teknologien.

Alternative UV-herdende lim

Innleggstid: Aug-04-2024